Ανεξέλεγκτες διαστάσεις το φαινόμενο των φροντιστηρίων Δημοτικού

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των φροντιστηρίων Δημοτικού σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτες διαστάσεις του φαινομένου» των φροντιστηρίων Δημοτικού και για «εκατοντάδες τέτοιες παράνομες δομές που λειτουργούν πλέον σε κάθε γωνιά της Ελλάδας χωρίς κανέναν έλεγχο, συχνά σε εντελώς ακατάλληλα κτήρια με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εργαζόμενους».

Για το θέμα και τις επιπτώσεις της επέκτασής του στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη της ΟΙΕΛΕ με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ).

Έντονος προβληματισμός

Ο πρόεδρος και τα μέλη του δσ της ΔΟΕ εξέφρασαν, με τη σειρά τους, τον έντονο προβληματισμό τους για το φαινόμενο, το οποίο πρόκειται να γίνει αντικείμενο συζήτησης στο επόμενο δσ, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση της ΟΙΕΛΕ, να ζητηθεί συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Οι δύο Ομοσπονδίες θεωρούν ότι «αποτελεί χρέος των δυνάμεων της εργασίας και κυρίως των συνδικάτων της εκπαίδευσης να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προστατεύσουν, όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των διδασκόντων που αμείβονται με μισθούς πείνας ή την εκπαιδευτική και ψυχολογική υπερεξάντληση μικρών παιδιών που ιδρυματοποιούνται σε περιβάλλον τάξης 12 ώρες την ημέρα, αλλά κυρίως το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης από τον κίνδυνο της ακραίας εμπορευματοποίησης».

Loading