Ίδρυμα Λάτση: Προσφέρει 5 εκ. ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων

Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την ανατολική Αττική προσφέρει το ίδρυμα Λάτση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κοινωφελές ίδρυμα προχώρησε σε αυτήν την απόφαση με «βαθύτατο αίσθημα χρέους απέναντι στα θύματα των πυρκαγιών και των οικογενιών τους».

Το ποσό αυτό θα διατεθεί στον ειδικό λογαριασμό αρωγής του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση εκφράζει τη βαθιά οδύνη και τη συμπαράστασή του προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Με βαθύτατο αίσθημα χρέους απέναντι στα θύματα των πυρκαγιών και των οικογενειών τους, το Ίδρυμα θα συνεισφέρει στη συλλογική προσπάθεια στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους διαθέτοντας το ποσό των € 5.000.000 (Ευρώ πέντε εκατομμυρίων) στον ειδικό λογαριασμό αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω αυτής της έκτακτης χρηματοδότησης θα οριστούν σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία».

Loading