Ένωση Εισαγγελέων: Απόπειρα χειραγώγησης οι επιθέσεις για την υπόθεση του χρυσού

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την ενόχλησή της για την εύλογη κριτική που δέχονται αυτές τις ημέρες οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση με βασικό εμπλεκόμενο τον γνωστό ενεχυροδανειστή.

Οι εισαγγελείς έχουν δεχτεί επικρίσεις μετά την αποκάλυψη της προχειρότητας με την οποία φτιάχτηκε η επίμαχη δικογραφία με αφορμή την οποία υπήρξαν οκτώ προφυλακίσεις.

Η Ένωση Εισαγγελέων αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι  η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν  τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».

Loading