Έκτακτη σύσκεψη λόγω ΕΥΑΘ στο πρωθυπουργικό γραφείο

Έκτακτη σύσκεψη για το πρόβλημα με την ΕΥΑΘ και την υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη συγκάλεσε η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Τα μεγάλα προβλήματα υδροδότησης συνεχίζονται για πέμπτη συνεχή ημέρα στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες δυσλειτουργίες, την οργή του κόσμου και, ασφαλώς, πολλά ερωτηματικά.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, καθώς και εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Επίσης, το «παρών» από τους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης δίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, καθώς και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία ενημέρωση της ΕΥΑΘ για το νερό στη Θεσσαλονίκη δόθηκε το πρωί του Σαββάτου (31/3) και αναφέρει:

«Συνεχίζονται αυτήν την ώρα οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, για τα οποία η ΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση του κοινού.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροπόταμου. Αυτήν την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης».

Loading