Β.Κικίλιας: Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στο κλειστό πρόγραμμα μητέρων του «18 Άνω»

Τη δέσμευση του ότι θα συμβάλλει και θα στηρίξει τις δομές, τους αγώνες και τις μάχες που δίνουν οι μητέρες που φιλοξενούνται στο «18 Άνω», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το χώρο όπου λειτουργεί το κλειστό πρόγραμμα μητέρων της μονάδας απεξάρτησης.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με το ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με τους ανθρώπους της δομής, αλλά και με τις κυρίες που φιλοξενούνται εδώ. Πρόκειται για νεαρά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες. Κάποιες από αυτές έχουν και τα παιδάκια τους εδώ, κάποιες άλλες φιλοδοξούν να τα συναντήσουν και να ξανασμίξουν στην πορεία.Διαπίστωσα ότι γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια. Το “ 18 Άνω” είναι ένα πρόγραμμα το οποίο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κοσμεί το χώρο και δίνει διεξόδους σε ό,τι έχει να κάνει με την απεξάρτηση.Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει αυτά τα προγράμματα. Φιλοδοξούμε να έχουμε την εικόνα για όλες τις δομές σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια στήριξης, αξιολόγησης και εξέλιξής τους» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας μετά την επίσκεψη του.

Όπως επανέλαβε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δείχνουν κοινωνική ευαισθησία «πρώτα από όλους στους ανήμπορους, στις ευπαθείς ομάδες, στους ανθρώπους που δεν έχουν ή δε μπορούν. Τέτοιοι άνθρωποι φιλοξενούνται σε αυτή τη δομή και γίνεται μια εξαιρετική δουλειά».

Αφού ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε και εκ μέρους του Πρωθυπουργού και όλης της Κυβέρνησης, τους εργαζομένους για την προσπάθεια που καταβάλουν, είπε ότι γίνεται προσπάθεια στα μέτρα των πραγματικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, «να συμβάλλουμε και να στηρίξουμε τις δομές, τους αγώνες και τις μάχες που δίνετε μαζί με τα παιδιά αυτά» και κατέληξε «Φιλοδοξούμε να τα ξαναδούμε στην κοινωνία, ως δυνατούς πολίτες, με την οικογένειά τους, με μια θέση εργασίας, κοινωνικά ενταγμένους και ενταγμένες».

©Πηγή: amna.gr

Loading