Συνάντηση του Γ.Πατούλη, με τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μ.Λαμπράκη-Πλάκα

Η νέα πτέρυγα του Μουσείου “Χρήστου Καπράλου” στην Αίγινα την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, για να στεγάσει το σπουδαίο έργο του μεγάλου γλύπτη και η αίθουσα των δύο ακόμη φίλων του καλλιτεχνών της Αίγινας,  του Μόραλη και του Νικολάου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του περιφερειάρχη Γ. Πατούλης  και της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ελένης Δουνδουλάκη και όπως επισημάνθηκε οι μελέτες για τη δρομολόγηση του έργου είναι έτοιμες. Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως θα επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή αυτού του «σημαντικού έργου το οποίο θα αναβαθμίσει την πολιτιστική και τουριστική εικόνα του νησιού, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών».
 
Όπως δήλωσε η κ Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα κατά τη συνάντηση, αναζητήθηκαν «κοινές δράσεις που μπορούν να δρομολογηθούν με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας τόσο της Αίγινας όσο και της Αττικής». 
 

©Πηγή: amna.gr

Loading