Κ. Βελόπουλος: Η Ελλάδα ακολουθεί μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική

Στις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας -Σερβίας για την αμοιβαία αναγνώριση των αδειών οδήγησης.

«Οι συμφωνίες είναι καλές. Καλά κάνουμε και συμφωνούμε. Θα ήθελα όμως να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι όλα αυτά για τα διπλώματα και την κοινωνική ασφάλιση μπορεί να τα κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Αντιγράψτε τη Σερβία. Έχει κάνει μια τρομερή συμφωνία με την Ευρασιατική Ένωση που της επιτρέπει χωρίς δασμούς να μεταφέρει τα αγροτικά της προϊόντα σε μία τεράστια αγορά. Κλείνουμε τα αυτιά σε άλλες χώρες. Έχουμε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, έχουμε στείλει στρατό εκεί. Ας ανοίξουμε τους ορίζοντές μας. Ξέρετε ότι η συμφωνία με την ευρασιατική ζώνη λέει ότι το 100% των αγροτικών προϊόντων των μελών της είναι υποχρεωμένη να τα απορροφήσει η Ένωση; Τα δικά μας προϊόντα δεν τα απορροφούν οι ευρωπαϊκές αγορές. Τα πετάμε και κάνουμε εισαγωγές από άλλες χώρες».

Χαρακτήρισε «μονοδιάστατη» την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και διερωτήθηκε: «για ποιον λόγο έπρεπε να εμπλακούμε στην περιδίνηση εναντίον της Ρωσίας; Για ποιον λόγο να ανακατευτεί η Ελλάδα στο ρωσικό Πατριαρχείο και να κάνουμε εχθρούς;. Η Σερβία κερδίζει από τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα, την ΕΕ. Η Ελλάδα τι κερδίζει; Δεν υπάρχουν μονοπολικές σχέσεις».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σχολίασε τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια ότι «η παρανομία δεν παράγει δίκαιο». «Μα δεν υπάρχει δίκαιο στον κόσμο από την εποχή των σπηλαίων. Ποτέ δεν υπήρξε. Δίκαιο είναι ο νόμος του ισχυρού. Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του. Ο Θουκιδίδης το είπε αυτό», είπε ο κ. Βελόπουλος, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο», να προμηθευτεί η Βουλή αυτοκίνητα για τους βουλευτές από εταιρεία τουρκικών συμφερόντων. «Έχουμε τόσες τουρκικές προκλήσεις και εμείς θα τους πληρώνουμε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Βελόπουλος επικρότησε την απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα να καλέσει τον πρόεδρο της Βουλής της κυβέρνησης του Χαφτάρ της Λιβύης. «Καλά κάνει. Μακάρι να έρθει εδώ. Η παρουσία αυτή είναι πολύ έξυπνη, γιατί μιλάμε για το αντίπαλο δέος στην άλλη κυβέρνηση της Λιβύης που είναι φιλοτουρκική και τάσσεται εναντίον της Ελλάδας. Διακόψτε κάθε σχέση μαζί τους», ανέφερε.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για την σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ασκησε κριτική στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως στο συνέδριο της ΝΔ «βγήκε από το πουθενά και μίλησε για πατριωτισμό, για λαθρομετανάστες κλπ.», ενώ, όπως είπε, «ήταν εκείνος που ψήφισε τον αντιρατσιστικό νόμο το 2012».

«Δεν μπορεί όμως να εκμεταλλεύεται τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Δεν μπορεί να στηρίζει τη ΝΔ που λέει ότι είναι υπέρ της πολυπολιτισμικής Ελλάδας και την ίδια ώρα να κάνει δηλώσεις πατριωτικές. Ξυπνήστε πριν είναι αργά. Γιατί θα είναι πολύ αργά, όχι για εσάς, αλλά για την Ελλάδα δυστυχώς», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

©Πηγή: amna.gr

Loading