Νοσηλεύτριες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τέσσερις υγειονομικοί ελέγχονται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και άλλοι τρεις στο Κέντρο Υγείας της Κοζάνης – Έρευνες σε 6 περιοχές της χώρας – Εισαγόμενα πλαστά πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία.

Ένορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης σχετικά με τέσσερις περιπτώσεις με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Πρόκειται για μία διοικητική υπάλληλο στο γραφείο Κίνησης, η οποία είναι φέρεται να έχει συγγένεια με την διοικητική υπάλληλο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά η οποία έδινε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και τρεις νοσηλεύτριες.

Οι τρεις νοσηλεύτριες που εργάζονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραδέχτηκαν χθες το πρωί στον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν έχουν εμβολιαστεί και πώς προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα ξεκινήσει ΕΔΕ και οι τρεις εργαζόμενες του νοσοκομείου θα τεθούν σε αναστολή.

«Κάνουμε όλες τις απαραίτητές ενέργειες για να τιμωρηθούν υποδειγματικά τα πρόσωπα που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια», ανέφερε στο Thestival o διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γιώργος Κούτρας.

Συναγερμός για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test

Σαρωτικοί έλεγχοι σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη για πλαστές βεβαιώσεις rapid test και πιστοποιητικά εμβολιασμού. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής την υπόθεση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας αναλαμβάνει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εισαγόμενα πλαστά πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία

Όπως μετάδωσε το OPEN TV και η δημοσιογράφος Δέσποινα Βλεπάκη, γίνονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον κορονοϊό.

Στο στόχαστρο των ελέγχων είναι επίσης εμβολιαστικά κέντρα όπου εμφανίζεται να μην έχει περισσέψει καμία δόση εμβολίου. Ελέγχουν ακόμη τα στοιχεία των ταχυδρομικών κωδικών των εμβολιασμένων και τον κώδικα του κέντρου. 

Δηλώσεις υπουργού Υγείας

Ο κ. Πλεύρης από τη Βουλή έστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς τους υγειονομικούς ότι «η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού».

«Η κυβέρνηση μαζί με το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Οι αρνητές δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα υγείας αν δεν εμβολιαστούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, και πρόσθεσε: «Με την τροπολογία η κυβέρνηση δείχνει ένδειξη καλής θέλησης. Αν εμβολιαστούν, τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στο σύστημα υγείας. Δεν θα δεχτούμε καμία παρέκκλιση».

Έρευνα και στην Κοζάνη

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής μίας νοσηλεύτριας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, πρόκειται για νοσηλεύτρια από την Κοζάνη, ηλικίας 45-50 ετών, η οποία αρχικά δεν επιθυμούσε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και στη συνέχεια προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από το κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, υποστηρίζοντας ότι μετέβη εκεί επειδή είχε αρκετούς γνωστούς.

Ο διοικητής του Μαμάτσειου Στέργιος Γκανάτσιος ανέφερε στο kozanimedia πως «ούτως ή άλλως όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των εργαζόμενων υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο» ενώ ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Ντέντης, ανέφερε πως υπάρχει θέμα προς έρευνα και μόνο, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ερευνώνται δυο, τουλάχιστον, ακόμη περιπτώσεις που, ενδεχομένως, δεν έχουν τηρήσει τις σχετικές διαδικασίες, με τη μια να αφορά σε γιατρό του Μαμάτσειου.

Καταγγελία και για την Ικαρία

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της ΠOΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στην καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».

Πλαστά τεστ στη Σαντορίνη

Mια ακόμη υπόθεση που διερευνάται είναι από τη Σαντορίνη. Γιατρός στο νοσοκομείο Θήρας, καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

Με επιστολή που απέστειλε στις 3 Αυγούστου η γιατρός ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης ότι στις βεβαιώσεις που διαθέτουν το λογότυπο του νοσοκομείου αναγράφεται ότι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30, ενώ στο νοσοκομείο γίνονται μέχρι τις 15:00.

Η ίδια προσθέτει ότι οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν σταλεί στη 01:00 τα ξημερώματα από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο, ενώ στις βεβαιώσεις δεν αναγράφεται ούτε ο μοναδικός αριθμός ασθενή.

Δείτε επίσης: Ειδικοί επιστήμονες απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading