Βαρουφάκης και Ελληνική Λύση στη Βουλή!

Του Θεόδωρου Παπαδόπουλου
Βαρουφάκης και Ελληνική Λύση στη Βουλή! Είναι αλήθεια ότι έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Άλλωστε αυτό φαίνεται από τις επιλογές του σοφού λαού μας, ο οποίος για δεκαετίες έχει επιβραβεύσει κάθε καρυδιάς καρύδι και έχει στείλει στη Βουλή από εξαιρετικούς ανθρώπους μέχρι γραφικούς κάθε τύπου.

Μια ματιά στη σύνθεση της σημερινής Βουλής θα επιβεβαιώσει τα παραπάνω· ενώ, αν ρίξει κανείς και ματιές στις συνθέσεις του κοινοβουλίου τα προηγούμενα έτη και δεκαετίες, απλά θα γίνει ακόμα πιο απαισιόδοξος για το μέλλον αυτού του τόπου.

Πολλοί κατηγορούν τον Βελόπουλο γιατί πουλούσε χειρόγραφες επιστολές, κηραλοιφές και φάρμακα για τη φαλάκρα, αλλά την ίδια ώρα δυναμώνει το ρεύμα των ψηφοφόρων του κάθε μέρα και περισσότερο. Ο ελληνικός λαός θέλει τον Βελόπουλο στη Βουλή και θα τον στείλει εκεί, όπως έχει στείλει και πολλούς άλλους τους οποίους η κοινή γνώμη δεν θεωρούσε σοβαρούς ή κατάλληλους για τη Βουλή. Όμως, αν ένα ποσοστό ψηφοφόρων της τάξης του 3% θέλει, θα το πετύχει· και είναι σίγουρο ότι ο Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση είναι η νέα αγάπη αυτού του 3%+, και θα το δείξει στην κάλπη.

Μια άλλη αγάπη που αναβιώνει αυτή την εποχή στην Ελλάδα είναι αυτή του κόσμου με τον Γιάνη Βαρουφάκη, του οποίου –παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη το λιγότερο φιγούρα, και πολύς κόσμος είναι φανατικά εναντίον του– εντούτοις δεν λείπουν οι φανατικοί υποστηρικτές, οι οποίοι και θα τον στείλουν και αυτόν στο ελληνικό κοινοβούλιο, το δίχως άλλο.

Αυτή η κατάσταση με εναλλαγές προσώπων «εναλλακτικών» δεν αλλάζει επί της ουσίας τίποτα, και οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι ίδιοι που καταφέρνουν –καβαλώντας το κύμα του «εναλλακτικού», της «διαφορετικής» επιλογής– να βρεθούν στο ναό της δημοκρατίας και να παίξουν το ρόλο τους στα πράγματα.

Τώρα με την εξαφάνιση των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και άλλων δυνάμεων ήρθε η ώρα του «κάτι άλλου» και ήρθε η ώρα να μπουν στη ζωή μας Βελόπουλος και Βαρουφάκης. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα συμβεί και φαίνεται από το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν διάφοροι τυχοδιώκτες της πολιτικής για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά τους. Αυτό το τελευταίο άλλωστε είναι και το «σημάδι» ότι επίκειται η είσοδος των δύο αυτών κομμάτων στη Βουλή…

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019

Loading