Βουλγαρία: Θρίλερ στις βουλευτικές εκλογές – Ο Μπορίσοφ προηγείται για 0,2% με καταμετρημένο το 95% των ψήφων

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ κέρδισε το 23,9% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στη Βουλγαρία.

Αυτό έδειξαν σήμερα τα δεδομένα από την κεντρική εκλογική επιτροπή, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων.

Το νέο αντισυστημικό κόμμα Υπάρχει Τέτοιος Λαός (ΙΤΝ) ήρθε με μικρή διαφορά δεύτερο με 23,7% σ’ αυτές τις δεύτερες εκλογές που διεξάγονται στη Βουλγαρία μέσα σε διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της κεντρικής εκλογικής επιτροπής.

Οι σχηματισμοί κατά της διαφθοράς Δημοκρατική Βουλγαρία και Σηκωθείτε! Κάτω η Μαφία!, πιθανοί εταίροι του ITN σ’ έναν ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό, έλαβαν 12,6% και 5% αντιστοίχως. Σύμφωνα με το Politico το ITN, παρόλο που έχει λάβει λίγο μικρότερο ποσοστό από το κόμμα του Μπορίσοφ είναι σε καλύτερη θέση για να σχηματίσει κυβέρνηση ακριβώς λόγω της δυνατότητας που έχει να συμμαχήσει με αυτά τα δύο αντισυστημικά κόμματα.

Οι Σοσιαλιστές και το κόμμα της τουρκικής μειονότητας MRF κέρδισαν 13,6% και 10,6% αντιστοίχως.

Αυτές οι εκλογές έγιναν μετά από μια εκλογική αναμέτρηση τον Απρίλιο, όπου κανένα κόμμα δεν κατάφερε να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη για να έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Μπορίσοφ να φύγει από τη πρωθυπουργία και να αναλάβει μια προσωρινή κυβέρνηση. 

Τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα αναμένονται την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Επικεφαλής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας: «Η Ελλάδα είναι πρότυπο για τα άλλα κράτη»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ