Βενεζουέλα: Επιχείρηση εκκαθάρισης στο Καράκας – 26 νεκροί σε 48 ώρες

Επιχείρηση εκκαθάρισης της Βενεζουέλας από τις συμμορίες πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, με τις δυνάμεις ασφαλείας να σκοτώνουν 22 κακοποιούς.

Εκτός από τους κακοποιούς θύματα μέτρησαν και οι δυνάμεις ασφαλείας, αφού τέσσερα μέλη της σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.

Συγκρούσεων που ξέσπασαν από το βράδυ της Τετάρτης, και είχαν επίσης σαν αποτέλεσα τον τραυματισμό κατοίκων χωρίς ωστόσο να είναι ανησυχητική η κατάσταση τους.

Περίπου 2.500 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση του ελέγχου της λαϊκής συνοικίας Κότα 905, του Καράκας και έπειτα από δύο μέρες σφοδρών συγκρούσεων οι δυνάμεις ασφαλείας έλεγξαν την Παρασκευή τέσσερις «barrios», λαϊκές γειτονιές, που βρίσκονταν στα χέρια συμμοριών, οι αρχηγοί των οποίων διέφυγαν.

«Είναι λες και γίνεται πόλεμος. Φυλαγόμαστε και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», είπε ο Χεσούς Ρέι, μηχανικός που ζει στην Κότα 905.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι στις συμμορίες βρέθηκε οπλοστάσιο το οποίο είναι από άλλες χώρες προερχόμενο.

Δείτε επίσης: Ιταλία: 12 θάνατοι και 1.400 νέα κρούσματα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ