Ράαμπ: «Η Βρετανία μπορεί να χρειαστεί να αναπτύξει στρατιωτικές ικανότητες»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι η αξιολόγηση των υπηρεσιών πληροφοριών ανέφερε ότι η πτώση της Καμπούλ έμοιαζε απόθανη.

«Η κεντρική αξιολόγηση πάνω στην οποία εργαζόμασταν… αυτό είναι το πιθανότερο, η κεντρική αξιολόγηση ήταν ότι, δεδομένης της αποχώρησης των δυνάμεων έως το τέλος Αυγούστου, θα βλέπατε μια σταθερή επιδείνωση από εκείνο το σημείο, και ότι ήταν μάλλον απίθανη η πτώση της Καμπούλ φέτος», δήλωσε ο Ράαμπ.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάναμε έναν σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης ή εξόδου από το παιχνίδι ή δεν εξετάζαμε τις άλλες προτάσεις. Και για να είμαι σαφής, αυτή είναι μια άποψη που την συμμερίζονταν ευρέως οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ».

Επίσης ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας «θέλουμε να είμαστε σε θέση, όταν η ασφάλεια επιτρέψει, να έχουμε μια συνέχεια της διπλωματικής παρουσίας στο Αφγανιστάν, αλλά, σαφώς, αυτό δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή» επισήμανε ο Ράαμπ.

«Πρέπει να κοιτάξουμε τις δικές μας ικανότητες. Ένα από τα πράγματα για τα οποία μιλήσαμε ήταν η σημασία και η ικανότητα να λειτουργούμε με πιο ευέλικτο τρόπο. Αυτό αποτελεί ήδη μέρος της στρατηγικής ανάλυσης, παρ’ όλα αυτά φυσικά οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ο στενότερος σύμμαχός μας», τόνισε ο Ράαμπ.

Δείτε επίσης: Καμπούλ: Σχεδόν εξαφανίστηκαν οι γυναίκες δημοσιογράφοι μετά την είσοδο των Ταλιμπάν

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading