Προεδρικές εκλογές στο Περού: Η Κέικο δεν θα αναγνωρίσει την νίκη του Καστίγιο

Δεν μπορεί να παραδεχθεί την ήττα της η υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς στο Περού, Κέικο Φουχιμόρι, η οποία εχθές άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα αναγνωρίσει την νίκη του Πέδρο Καστίγιο.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σε συγκέντρωση στην Λίμα «λένε ότι σε μερικές ώρες ή ημέρες θα επικυρώσουν την εκλογική απάτη και εμείς λέμε ότι δεν θα το αποδεχθούμε».

Το εκλογοδικείο εξετάζει ακόμα τις προσφυγές που έχει καταθέσει η πρόεδρος της λαϊκιστικής δεξιάς, προτού ανακηρύξει τον νικητή ή την νικήτρια των εκλογών.

Η επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ενδείξεις για νοθεία των εκλογών.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων είδαμε να υποβάλλονται τόσες προσφυγές για παρατυπίες» και μολαταύτα «θέλουν να ανακοινώσουν εξαναγκαστικά ένα αποτέλεσμα», είπε η κυρία Φουχιμόρι, που διατείνεται πως διαπράχθηκε «νοθεία», χωρίς να παρουσιάζει κάποια απόδειξη γι’ αυτό.

Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ο Πέδρο Καστίγιο προηγείται με το 50,12% των ψήφων με διαφορά περίπου 44.000 ψήφων. 

Δείτε επίσης: Βενεζουέλα: Επιχείρηση εκκαθάρισης στο Καράκας – 26 νεκροί σε 48 ώρες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ