Πορτογαλία: Στους 600 οι πυροσβέστες που επιεχειρούν στην περιοχή Αλγκάρβε

Μαίνεται η πυρκαγιά από χθες

Εκτός από την Ελλάδα, φωτιά έχει ξεσπάσει από χθες και στην Πορτογαλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Αλγκάρβε στη νότια πλευρά της χώρας. Στο σημείο βρίσκονται 600 πυροσβέστες οι οποίοι προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, ενώ μέχρι τώρα 60 άτομα έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

Ένας πυροσβέστης κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω εγκαυμάτων, ενώ άλλοι δύο εισέπνευσαν καπνό και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της περειφερειακής διοίκησης της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Χθες από τις πρώτες ώρες ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή Κάστρο Μάριμ η οποία συνορεύει με την Ισπανία και αρχικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να μην επιτρέψουν να επεκταθεί, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε αναζωπύρωση η οποία κάλυψε περίπου 30 χιλιόμετρα.

Όπως μεταδίδεται από την Πορτογαλία, μέχρι τώρα από την πύρινη λαίλαπα υπάρχουν υλικές ζημιές σε ένα αγροτικό κτίριο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που περνάει την Αλγκάρβε με κατεύθυνση από την ανατολή προς τη δύση.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας αναφέρει πως μέχρι τώρα εξακολουθεί να μην είναι ανοιχτός ο δρόμος και να απαγορεύεται η κυκλοφορία, αφού οι φλόγες κατευθύνονταν σε ζώνη πευκοδάσους προς την πόλη Ταβίρα.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Πορτογαλία και τη γειτονική Ισπανία, όπως και σε άλλες χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, η πορτογαλική κυβέρνηση αποφάσισε χθες, Δευτέρα, να παρατείνει κατά 48 ώρες τον συναγερμό για πυρκαγιά που έχει τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της χώρας.

Δείτε επίσης: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια γάμου η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης