Κύπρος: Σήμερα επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σήμερα και αύριο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρίσκεται στην Κύπρο για ενημέρωση της κυπριακής κυβέρνησης σχετικά με την αξιολόγηση της Κομισιόν επί του Εθνικού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery and Resilience Plan – RRP).

Έχει ήδη προηγηθεί η ίδια ενημέρωση σε ακόμη 14 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Κύπρο, η πρόεδρος της Κομισιόν πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει επίσημη παρουσίαση της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, με επίδοση του σχετικού φακέλου στον Κύπριο Πρόεδρο.

Σήμερα το βράδυ προβλέπεται επίσκεψη της προέδρου στην Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών της Δημοκρατίας στην περιοχή της Κοφίνου, όπου θα συναντηθεί με πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Ιουλίου.

Το πρωί της Πέμπτης η πρόεδρος θα συναντηθεί και πάλι με τον κ. Αναστασιάδη, για να συζητήσουν για τις πρόσφατες πυρκαγιές, την εξέλιξη της πανδημίας και το Κυπριακό. Την συζήτησή τους θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για ξενάγηση της προέδρου στο κέντρο ΚΙΟS και τη νέα βιβλιοθήκη. Επίσης, η πρόεδρος θα λάβει μέρος στην επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου και στη συνέχεια σε διαβούλευση με νέους από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τέλος, η πρόεδρος θα δώσει συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο κ. Αναστασιάδης θα λάβει από την πρόεδρο τον φάκελο με την απόφαση της Κομισιόν για το πρόγραμμα της Κύπρου.

Δείτε επίσης: Ιράκ – Αεροδρόμιο Αρμπίλ: Επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Dokimastiko


This will close in 5 seconds