Κύπρος: Έρευνα για πλαστό απολυτήριο Λυκείου και πλαστό πτυχίο του Επιτρόπου Εθελοντισμού

Ποινική έρευνα κατά του Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη,  διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή για πλαστογραφία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή και τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο κ. Γιαννάκης φαίνεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο λυκείου και πτυχίο, τα οποία δεν κατάφερε να αποκτήσει και μάλιστα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, χρησιμοποίησε για την πρόσληψή του στον Οργανισμό Νεολαίας (ΟΝΕΚ).

Όπως καταγγέλλει ο Γενικός Ελεγκτής, ο κ. Γιαννάκης δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, παραθέτοντας μάλιστα το αυθεντικό απολυτήριο, συγκρίνοντάς το με το πλαστό, με τη διαφορά στους βαθμούς να είναι οφθαλμοφανής. Μάλιστα, ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου είναι τροποποιημένος με το χέρι, αριθμητικά και ολογράφως και δεν συνάδει με τον πραγματικό γενικό βαθμό.

Για παράδειγμα στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Φυσική και Αγγλικά, ενώ ολογράφως οι βαθμοί που αναγράφονται είναι «Thirteen» και αριθμητικά οι αριθμοί από 13 έχουν αλλοιωθεί και έγιναν 19 και στα τρία μαθήματα. Επίσης στα μαθηματικά το 10 έγινε 17 και στα γαλλικά το 11 έγινε 19.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τους δώδεκα βαθμούς φαίνεται να αλλοιώθηκαν οι οκτώ.  

Ο Γενικός Ελεγκτής απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας για έρευνα σε σχέση με τα αδικήματα πλαστογραφίας, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και παραχώρηση στον Γενικό Ελεγκτή, ψευδών στοιχείων.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Εθελοντισμού μέχρι στιγμής, δεν επιθυμεί να σχολιάσει την εν λόγω καταγγελία, αφήνοντας το έργο στην Αστυνομία.

Δείτε επίσης: Κύπρος: Ζητά βοήθεια απο την ΕΕ- Αδυνατεί να δεχθεί άλλους μετανάστες

Dokimastiko


This will close in 5 seconds