Κορονοϊός: Μετατρέπουν γήπεδα σε νοσοκομεία στο Καζακστάν

Την απόφαση να μετατραπούν δύο γήπεδα σε νοσοκομεία, έλαβε η κυβέρνηση του Καζακστάν, καθότι η επέλαση του κορονοϊού οδήγησε σε εξάντληση των νοσοκομειακών κλινών.

Ξεμένουν από κρεβάτια τα νοσοκομεία του Καζακστάν για τους νοσούντες της Covid–19. Στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Αλμάτι, εξαντλούνται οι νοσοκομειακές κλίνες.

Πιο συγκεκριμένα, το Αλμάτι, η μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν μπορεί να μετατρέψει δύο αθλητικά στάδια σε νοσοκομεία για τους ασθενείς με κορονοϊό. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις για τους αρρώστους, για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό και για αυτούς που έχουν διαγνωστεί ότι έχουν προσβληθεί, είναι σχεδόν γεμάτες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, την Τρίτη (23.06.2020).

Οι αρχές του Καζακστάν, το οποίο συνορεύει με την Κίνα και τη Ρωσία, αγωνίζονται να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού μετά την άρση της καραντίνας που είχαν επιβάλει σε όλη τη χώρα στα μέσα Μαΐου.

Ένα κλειστό στάδιο στα περίχωρα της πόλης των 2 εκατομμυρίων κατοίκων θα μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 1.000 κλίνες, δήλωσε ο Καμαλζάν Ναντίροφ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, αφού κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα νοσοκομεία αρνούνται να δεχθούν ασθενείς.

Το Καζακστάν έχει καταγράψει σχεδόν 29.000 κρούσματα Covid-19 ως σήμερα, ενώ στο τέλος της καραντίνας που είχε επιβάλει είχε περίπου 5.000.

Ο πρόεδρος της χώρας Κασίμ–Τζομάρτ Τοκάγιεφ δήλωσε ότι οι αρχές και ο λαός σταμάτησαν να είναι σε επαγρύπνηση πάρα πολύ γρήγορα, προκαλώντας μια επανεμφάνιση του ιού.

Δείτε ακόμη: Γερμανία: Στο 2,76 το R0 μετάδοσης της πανδημίας

Loading