Ισπανία: Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

Μεγάλη επιτυχία για την Ισπανική Αστυνομία, η οποία εξάρθρωσε μεγάλη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Στο κρησφύγετο της συμμορίας βρέθηκαν μετά από έρευνα μια κόκκινη Φεράρι αξίας 250.000 ευρώ και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, στο οποίο περιλαμβάνονταν ρεβόλβερ και ένα ιαπωνικό σπαθί, τα οποία και κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

Επίσης η συμμορία, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν πάρα πολύ βίαιη, ενώ κατά τις έρευνες βρέθηκαν επίσης τρία στιλέτα, πολλά αυτόματα όπλα και 600 κιλά κοκαΐνης.

Κατασχέθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, μαζί με 20 αυτοκίνητα πολυτελείας, ένα εκ των οποίων ήταν και η κόκκινη Φεράρι.

Ένας «ναρκοδικηγόρος» είχε αναλάβει τις νομικές «υποχρεώσεις» της συμμορίας, όπως το ξέπλυμα των χρημάτων. Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για να αναφέρονται το ένα στο άλλο ή στα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν την κοκαΐνη. Όλοι τους διέμεναν σε πολυτελή ακίνητα, όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είχαν νόμιμη εργασία.

Σύμφωνα με την έρευνα, η συγκεκριμένη συμμορία είναι απο τις μεγαλύτερες της Ιβηρικής Χερσονήσου και από τις πιο βίαιες.

Σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, αστυνομικοί βγάζουν ένα σακίδιο γεμάτο με χρήματα από μια κρυψώνα, στο ταβάνι ενός διαμερίσματος.

Ο αρχηγός της συμμορίας κατάγεται από το Μαρόκο και διατηρούσε επαφές με άλλες συμμορίες στην Κολομβία, το Μαρόκο, την Ισπανία και τη βόρεια Ευρώπη.

Η ισπανική αστυνομία συνεργάστηκε στην επιχείρηση αυτή με τις αρχές της Κολομβίας.

Δείτε επίσης: Συρία: 388.652 νεκροί από την έναρξη του πολέμου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ