ΗΠΑ: Υψηλότερα επίπεδα ανεργίας από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Η αμερικανική αγορά εργασίας έχει σημειώσει βαθύτατη πτώση λόγω της κρίσης του Covid-19, με την ανεργία να εκτινάσσεται στα υψηλότερα επίπεδα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τον Απρίλιο χάθηκαν 20,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και πως το ποσοστό της ανεργίας εκτινάχτηκε στο 14,7%. Έτσι , το ποσοστό της ανεργίας ξεπέρασε το 10,8% στο οποίο είχε διαμορφωθεί το 1948. Οι επιχειρήσεις που στόχευσε ο Covid-19 είναι οι κλάδοι της λιανικής, της εστίασης, της φιλοξενίας και της μεταποίησης.

Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια μείωσαν κατά 7,6 εκατομμύρια τις θέσεις εργασίας, ενώ 2,1 εκατομμύρια έχασαν τις δουλειές τους στον τομέα της λιανικής. Στη μεταποίηση το εργατικό δυναμικό μειώθηκε κατά 1,3 εκατομμύρια και ο τομέας της υγείας απώλεσε 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, οι οικονομολόγοι προέβλεψαν ότι ο αριθμός των μισθωτών εργαζομένων εκτός του αγροτικού τομέα θα μειωνόταν κατά 22 εκατ.

Τα στοιχεία για τον Μάρτιο αναθεωρήθηκαν, αποτυπώνοντας την απώλεια 870.000 θέσεων εργασίας συγκριτικά με τις 701.000 που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως. Το ποσοστό της ανεργίας αναμενόταν να αυξηθεί στο 16% από το 4,4% προηγουμένως.

Δείτε ακόμη: Ιρλανδία: 28,2% το ποσοστό της ανεργίας λόγω κορονοϊού

Loading