Ιορδανία-Covid-19: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κατέγραψαν οι αρχές

Οι ιορδανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβεβαίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες 6.454 νέες περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων μετά την έναρξη της πανδημίας.

Ο σημερινός αριθμός των νέων μολύνσεων είναι αυξημένος από τις 5.861 που ανακοινώθηκαν χθες. Συνολικά, η Ιορδανία, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει καταγράψει επισήμως 155.993 κρούσματα από τον Μάρτιο, εκ των οποίων 1.909 θανάτους.

Η έξαρση του ιού στη χώρα τους τελευταίους δύο μήνες έφερε τον αριθμό των μολύνσεων στην Ιορδανία πάνω από αυτούς των περισσότερων γειτόνων της στη Μέση Ανατολή και ανέτρεψε τους μήνες επιτυχίας της χώρας στον περιορισμό της επιδημίας.

Το βασίλειο επίσης ανακοίνωσε 66 θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19, σε μια ανησυχητική άνοδο στον ημερήσιο αριθμό αυτών από την αρχή του μήνα. Την περασμένη Τρίτη είχαν καταγραφεί 91 θάνατοι εντός 24 ωρών, αριθμός ρεκόρ.

Ο πρωθυπουργός Μπίσερ αλ Χασάουνεχ επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς αυτήν την εβδομάδα κλείνοντας κέντρα αναψυχής μετά το κλείσιμο των γυμναστηρίων νωρίτερα αυτό το μήνα και αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Η κυβέρνηση επέκτεινε επίσης τη βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και διατήρησε το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων. Το Αμάν τονίζει ότι ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο η εξαρτώμενη από βοήθεια οικονομία της χώρας δύσκολα μπορεί να αντέξει, αποτελεί την τελευταία επιλογή.

©Πηγή: amna.gr

Loading