Διαφωνεί η Λαγκάρντ με τους ισχυρισμούς Τραμπ για τη Fed

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απάντησε στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για τους ισχυρισμούς του εναντίον της ηγεσίας της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed).

Ο Τραμπ, πριν από λίγο καιρό είχε επικρίνει τους χειρισμούς της εν λόγω τράπεζας, υπό την ηγεσία του Τζερόμ Πάουελ, τον οποίο διόρισε ο ίδιος, κατηγορώντας την τόσο για τις αυξήσεις των επιτοκίων της, όσο και για το γεγονός πως η Fed δε κάνει όσα πρέπει για να τον βοηθήσει να τονώσει την οικονομία.

Από την πλευρά της, η Λαγκάρντ, σχολίασε ότι δεν θα «συσχέτιζε» τον πρόεδρο της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ «με τρέλα», όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι η κεντρική τράπεζα, «έχει τρελαθεί», όπως μετέδωσε νωρίτερα το CNBC.

Ο Πάουελ και άλλοι αξιωματούχοι χάραξης της πολιτικής είναι εξαιρετικά σοβαροί, σταθεροί και σίγουρα επιθυμούν πολύ να βασίζουν τις αποφάσεις τους σε πραγματικές πληροφορίες, δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNBC, προσθέτοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να παραμένουν ανεξάρτητες στη λειτουργία τους.

Loading