Άλμπερτ Μπουρλά: Ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας του κορονοϊού

«Μπορεί να πάρει κάποιο καιρό, αλλά αυτή τη στιγμή οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος» της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας από τα γραφεία της εταιρείας στο Κονέκτικατ, ο Άλμπερτ Μπουρλά εξέφρασε την ελπίδα σε επιστροφή στην κανονικότητα αρκετά σύντομα, απευθύνοντας παράλληλα την παράκληση πως μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, «φοράτε τις μάσκες, τηρείτε τις οδηγίες που σας δίνουν οι υγειονομικές αρχές». «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, θα ήτανε κρίμα κάποιοι να υποστούν περιπέτειες υγείας και να χάσουν ανθρώπους επειδή δεν πρόσεξαν τις τελευταίες μέρες» επισήμανε.

Ερωτηθείς πόσες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες για την Ελλάδα απάντησε πως αναλογούν στη χώρα μας 2 εκατομμύρια περίπου δόσεις από τα 200 εκατομμύρια που θα διατεθούν συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη του ιού, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είπε πως για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη είναι, θα πρέπει να περάσει λίγος χρόνος και δήλωσε ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά και σε αυτό το στέλεχος». Ωστόσο, προσέθεσε πως δεν το ξέρουμε αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα και σημείωσε ότι θα έχουμε οριστικά στοιχεία αν τα εμβόλια είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος σε κανένα δύο εβδομάδες. «Σε περίπου δυο εβδομάδες θα έχουμε αρκετά στοιχεία από την ολοκλήρωση των πειραμάτων που κάνουμε αυτή τη στιγμή για να δούμε εάν είναι το ίδιο αποτελεσματικό, ή περισσότερο, ή λιγότερο, το εμβόλιο μας κατά αυτού του νέου ιού» συμπλήρωσε.

Περαιτέρω, ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε περήφανος για την καταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη. «Είναι η πατρίδα μου, είναι το μέρος που έχω όλους τους καλούς μου φίλους. Οι καλοί μου φίλοι είναι από τα χρόνια του λυκείου, είναι το μέρος που έχω τους συγγενείς μου, την αδερφή μου, τα ανίψια μου. Είναι η πόλη που αγαπώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Αναφερόμενος στην επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, του ψηφιακού ερευνητικού κέντρου, είπε πως είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία και προσέθεσε: «Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε όχι γιατί θέλουμε να κάνουμε το χατίρι κάποιου. Αλλά διότι πιστεύουμε ότι με το σπαθί της θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολύ απαιτητικές, στις πολύ μεγάλες απαιτήσεις που έχουμε από έναν τέτοιο κόμβο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη δεύτερη επένδυση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στη δημιουργία ενός κέντρου παροχής υπηρεσιών ενδοεταιρικά, υπηρεσιών για την Pfizer που θα δίνονται από τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο. Όπως ανέφερε, το δεύτερο κέντρο θα απασχολήσει τουλάχιστον 350 άτομα.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading