Το τραπέζι που έφαγε ο Ομπάμα έγινε… μουσείο

Με έναν πρωτόγνωρο τρόπο αποφάσισαν οι αρχές του Βιετνάμ να τιμήσουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Το τραπέζι στο οποίο δείπνησε ο Ομπάμα αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε… μουσείο!

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο ο ίδιος είχε παραγγείλει και είχε φάει ένα παραδοσιακό πιάτο με βιετναμέζικα νουντλς και μια παγωμένη μπύρα.

Ο Ομπάμα σαν πρόεδρος των ΗΠΑ το 2016, είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βιετνάμ. Η επίσκεψη αυτή στο κομμουνιστικό κράτος είχε χαρακτηριστεί μάλιστα από πολλούς πολιτικούς αναλυτές ως ιστορική. Εντύπωση είχε προκαλέσει επίσης το γεγονός πως ο ίδιος είχε αποφασίσει να δειπνήσει με ταπεινότητα, καθώς πρόκειται για μια αρκετά φθηνή ταβέρνα.

Προς τιμήν του μάλιστα, το εστιατόριο Bun Cha Huong Lien μετέτρεψε το όνομά του σε «Bun Cha του Ομπάμα», παραπέμποντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο στο πιάτο που ο Ομπάμα είχε παραγγείλει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Για το θέμα μάλιστα αυτό, ο άνθρωπος που δείπνησε μαζί του, διάσημος Αμερικανός σεφ ‘Αντονι Μπουρντέν, είχε παραχωρήσει ειδική συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Loading