Τουρκία: Σύλληψη 4 υπόπτων για πιθανή επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Στη σύλληψη τεσσάρων φερόμενων ως υπόπτων προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, στην πόλη Σαμψούντα, στην βόρεια Τουρκία. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Τουρκίας, η οποία έκλεισε έπειτα από πληροφορίες για πιθανή επικείμενη επίθεση.

Την συγκεκριμένη πληροφορία ανακοίνωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  αναφέρει ότι οι δράστες  δεν είναι Τούρκοι πολίτες ενώ φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, καθώς επίσης φαίνεται ότι στρατολογούσαν και μαχητές για λογαριασμό του. Όλα ξεκίνησαν όταν εκδόθηκε ανακοινωθέν το οποίο ανέφερε ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα θα κλείσει έπειτα από πληροφορίες για πιθανή επίθεση.

Οι τουρκικές αρχές έτσι επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να συλλάβουν τους δράστες,   πραγματοποιώντας εφόδους εναντίον υπόπτων μελών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.
Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στην πρωτεύουσα, ενώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για άλλους 8 ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading