Τα νοσοκομεία στόχος βομβαρδισμών στη Συρία

Εφτά σε αριθμό τα νοσοκομεία που βομβαρδίστηκαν στη Συρία μέσα σε δύο εβδομάδες καθώς φαίνεται έχουν γίνει στόχος των αεροπορικών βομβαρδισμών. Αυτήν τη φορά σειρά είχε αυτό στην επαρχία Ιντλίμπ, βορειοδυτικά της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση, Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι βομβαρδισμοί γίνονται από αεροπορικές επιχειρήσεις του συριακού καθεστώτος ή των Ρώσων συμμάχων του.

Με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 25 Δεκεμβρίου επίθεση για την ανακατάληψη του νοτιοανατολικού τμήματος της επαρχίας Ιντλίμπ. Η επαρχία αυτή ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, στην οποία κυριαρχεί το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Δηλώσεις διευθυντή της οργάνωσης

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί που αποδίδονται στη ρωσική αεροπορία ξημερώματα της Πέμπτης, έπληξαν ένα νοσοκομείο στην κοινότητα Χας, με αποτέλεσμα να τεθεί και αυτό εκτός λειτουργίας, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το νοσοκομείο αυτό ήταν το τελευταίο που λειτουργούσε ακόμη στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ, όπως δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ισχυρίστηκε ότι είδε μέρους του τοίχου να έχει καταρρεύσει στην αίθουσα ιατρικών εξετάσεων και τα συντρίμμια να πέφτουν πάνω σε ιατρικά απαραίτητα μηχανήματα όπως και σε κρεβάτια. Ενώ στο δωμάτιο όπου φυλάσσονται τα φάρμακα, έπεσαν τα μεταλλικά ράφια και τα αποθέματα σκορπίστηκαν στο πάτωμα. Επίσης πλήγμα δέχτηκε και μια τράπεζα αίματος.

Τέλος, ο διευθυντής τόνισε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά και είναι πλέον απαραίτητο οι βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων και νοσοκομειακών υποδομών να σταματήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Loading