Στο στόχαστρο αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία για μεγάλες εκπτώσεις!

Αντιμέτωπη με την πιθανή επιβολή βαρύτατου προστίμου, έχει έρθει γνωστή αλυσίδα σούπερ μάκρετ στην Γαλλία. Η συγκεκριμένη εταιρία κατηγορείται ότι προέβη σε εξωφρενικά χαμηλές εκπτώσεις σε ορισμένα είδη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο με ατελείωτες ουρές στα καταστήματά της.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο, αλυσίδα σούπερ μάρκετ ονόματι «Intermarche» έκανε εκπτώσεις σε κάποια είδη οι οποίες μάλιστα άγγιζαν και το 70%, όπως η Nutella, δίνοντάς τα στους καταναλωτές σε τιμές κάτω του πραγματικού κόστους.

Η αρμόδια αρχή DGCCRF που ελέγχει τον ανταγωνισμό και την καταπολέμηση της απάτης, από μεριάς έκρινε ότι εταιρία προέβη σε παρατυπία καθώς είναι παράνομη η πώληση προϊόντων στο λιανικό εμπόριο σε τιμές κάτω του κόστους κατά την περίοδο που δεν υπάρχουν εκπτώσεις.

Σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία τα καταστήματα επιτρέπεται να πωλούν είδη κάτω του κόστους μόνο στις περιόδους εκπτώσεων και μόνο για προϊόντα που έχουν στις αποθήκες τους για διάστημα τουλάχιστον 30 ημερών. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Τιερί Κοτιγιάρ, από την άλλη υποστηρίζει ότι οι προσφορές έγιναν κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Σε συνέντευξη που έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών Ντελφίν Ζενί-Στεφάν στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL, δήλωσε πως στην περίπτωση αυτή είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί πρόστιμο.

Η υπόθεση όπως είναι φυσικό αναμένεται να εξεταστεί από την Δικαιοσύνη. Το ύψος του προστίμου το οποίο μπορεί να επιβληθεί μπορεί να φτάσει τα 375.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading