Στους 231 οι νεκροί από τη γρίπη στην Βρετανία

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι βρετανικές αρχές, καθώς το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο εξάπλωσης της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από τον απολογισμό του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί από το «χτύπημα» της γρίπης έχουν ανέλθει στους 231 ανθρώπους.

Παρόλο όμως που υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της γρίπης λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται να πλήξει το Νησί , οι αρχές της χώρας φαίνονται αισιόδοξες ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος, χαρακτηρίζοντας πλέον την κατάσταση «σταθεροποιημένη».

Εκπρόσωπος του αρμόδιου βρετανικού υπουργείου, ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν βεβαίως κρούσματα, αλλά είναι πιο ήπιας μορφής και τα πιο βαριά περιστατικά έχουν αντιμετωπιστεί. Παρόλα αυτά την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί άλλοι πέντε θάνατοι πολιτών, οι οποίοι, ωστόσο, είχαν εισαχθεί στα νοσοκομεία πριν από αρκετές ημέρες.

Βάσει υπολογισμών που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, περίπου το 7,1% του πληθυσμού της Βρετανίας έχει παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης, κάτι που σε πραγματικό αριθμό σημαίνει περί τα 4,5 εκατ. ανθρώπους.

Οι πολιτικές προεκτάσεις

Το θέμα όμως φαίνεται ότι εξέλαβε και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς λόγω των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως με μείωση προσωπικού στο σύστημα υγείας της χώρας για τη μέιωση δαπανών, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι αρκετά επιφορτισμένη. Ως εκ τούτου, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναγκάστηκε να απολογηθεί στους πολίτες, ζητώντας συγγνώμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Loading