Σε θανατική ποινή καταδικάστηκε ο Κινέζος “Τζακ ο Αντεροβγάλτης”

Σε θανατική ποινή καταδικάστηκε ο  53χρονος Κινέζος  « Τζακ Αντεροβγάλτης» στην βορειοδυτική επαρχία της Κίνας Γκανσού, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ληστεία, βιασμό και κατακρεούργηση των πτωμάτων.  

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης τον χαρακτηρίζουν «Τζακ Ανεροβγάλτη» λόγω της αγριότητας των εγκλημάτων του ενώ λέγεται πως στόχος του ήταν γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα.

Το δικαστήριο στην πόλη Μπαϊγίν έκρινε τον Γκάο Τσενγκγιόνγκ ένοχο για τη δολοφονία 11 γυναικών από τον Μάιο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 2002 στην Γκανσού και τη γειτονική Αυτόνομη Περιοχή της Έσω Μογγολίας.

Το κίνητρο το δράστη για τις δολοφονίες

Ο άνδρας, σύμφωνα με το δικαστήριο, σκότωσε τα θύματα για να καλύψει ληστείες ή βιασμούς που είχε διαπράξει στη Μπαϊγίν, τη Γκανσού και την Μπαοτού, στην Έσω Μογγολία.   Ο Γκάο ομολόγησε τις πράξεις του ενώπιον του δικαστηρίου και δήλωσε ότι δεν θα υποβάλει έφεση κατά της απόφασης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αστυνομία αναζητούσε τον Γκάο για πολλά χρόνια έως ότου ένας από τους συγγενείς του διέπραξε αξιόποινη πράξη και υποβλήθηκε σε τεστ DNA το 2015, το οποίο οδήγησε στη σύλληψή του κατά συρροή δολοφόνου τον Αύγουστο του 2016.

Loading