«Ενδιάμεσος σταθμός» στο Brexit για τη Μέι η σύνοδος στο Σάλτσμπουργκ

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, θεωρεί την άτυπη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναμένεται να διεξαχθεί στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας την επόμενη εβδομάδα ως «ενδιάμεσο σταθμό» για το Brexit.

Σύμφωνα με την ίδια, θα είναι η πρώτη φορά, που οι ηγέτες των 27 χωρών της ενωμένης Ευρώπης, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τη Λευκή Βίβλο, που εκπόνησε η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός και αφορά ένα συντονισμένο σχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ.

Τι ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Μέι για τη σύνοδο στο Σάλτσμπουργκ

«Η πρωθυπουργός δήλωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα ταξιδέψει στο Σάλτσμπουργκ για να παραστεί στο άτυπο συμβούλιο της ΕΕ, το οποίο θα αποτελέσει έναν ενδιάμεσο σταθμό στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο και μια ευκαιρία για συνομιλίες με την υπόλοιπη ΕΕ όσον αφορά τις κοινές προκλήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπός της.

«Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που οι ηγέτες θα συζητήσουν μαζί τη λευκή βίβλο της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία εισηγείται μια σειρά αξιόπιστων και σοβαρών προτάσεων», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο λεγόμενο «σχέδιο Τσέκερς».

Loading