Πούτιν: «Μπράβο» στις ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες- Τι είπε για τις ξένες

Ειδική αναφορά για τον ρόλο της ρωσικής  Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), έκανε σε ομιλία του από τη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά την υπηρεσία της οποίας το έργο και «εξύμνησε», προβαίνοντας μάλιστα και σε αποκαλύψεις περί της δράσης ξένων πρακτόρων εντός τις ρωσικής επικράτειας και τις οποίες απέτρεψαν.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, «τα τελευταία χρόνια γνωρίζετε ότι παρατηρηθεί αύξηση των δραστηριοτήτων των ξένων μυστικών υπηρεσιών», οι οποίες «εργάζονται επιμελώς στην Ρωσία, χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες μεθόδους, την κατασκοπευτική τεχνική και την τεχνολογική κατασκοπεία». Επεσήμανε μάλιστα ότι «μόνο το τελευταίο έτος, αποτράπηκαν οι ενέργειες 72 στελεχών ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και 397 πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα τελευταία έξι χρόνια μειώθηκαν οι τρομοκρατικές ενέργειες. Χαρακτηρίζοντας «θετική τάση» την εξέλιξη αυτή είπε ότι «εάν το 2012 είχαν καταγραφεί 316 ενέργειες, το 2014 είχαν καταγραφεί 84 και πέρυσι 25, το 2017 αποτράπηκαν 68 τρομοκρατικές ενέργειες μεταξύ των οποίων 25 τρομοκρατικές επιθέσεις».

Τέλος όμως δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή, για ενδεχόμενη πιθανή κυβερνοεπίθεση, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στην Ρωσία.

Προσπάθειες αμερικανικής ανάμειξης στις εκλογές βλέπει ο Ριαμπκόφ

Από μεριάς του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν να παρέμβουν στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σ αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading