Περού: 30 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό!

Ένα λεωφορείο στο Περού έπεσε σε γκρεμό καθώς χάθηκε ο έλεγχός του από τον οδηγό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες. Το πούλμαν ταξίδευε κατά μήκος της Παναμερικανικής εθνικής οδού στο Περού, για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό, με τον αριθμό των νεκρών επιβατών να φτάνει τους 30!

Το δυστύχημα συνέβη στις 1.30 τα ξημερώματα τοπική ώρα κοντά στη γέφυρα Οκάνο στην νότια επαρχία Αρεκουίπα του Περού.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι το λεωφορείο κατέπεσε από ένα ύψος που κατά άλλους είναι 80 μέτρα και για άλλους 200.

Να σημειωθεί ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και τον περασμένο μήνα,  με 52 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, όταν ένα άλλο λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στο Περού.

Περίπου 45 άτομα περιλαμβάνει η λίστα των επιβατών

Σ’ ότι αφορά το σημερινό περιστατικός, το λεωφορείο φέρεται να ανήκει στην εταιρεία Rey Latino, που παρέλαβε τους επιβάτες από την πόλη Χάλα και τους μετέφερε στην Αρεκουίπα.

Η μοιραία λίστα των επιβατών υποδεικνύει ότι τουλάχιστον 45 άτομα είχαν εγγραφεί για το ταξίδι, ωστόσο δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξήθηκε κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Αρεκουίπα, Ζακλίν Σοκέ, δήλωσε ότι έχει λάβει αναφορές για τον θάνατο περισσοτέρων από 30 ανθρώπους, ενώ το RPP News του Περού, τόνισε ότι «17 ή 18 έχουν σωθεί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Τα αίτια του δυστυχήματος, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πηγή: BBC

Loading