Ο ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας Τ. Κόνο στη Σλοβενία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο πραγματοποιεί, σήμερα, επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία με τον Σλοβένο ομόλογό του Μίρο Τσεράρ. Θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο Μπόρουτ Πάχορ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών στη Λιουμπλιάνα και αναμένεται να αποτελέσει μια ευκαιρία για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και επιστημονικής συνεργασίας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβενίας ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα ήθελαν να ενισχύσουν τον διμερή διάλογο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα επισκεφθούν το εργοστάσιο ρομποτικής της “Yaskawa” στην πόλη Κοτσέβιε, το μοναδικό εργοστάσιο που διαθέτει η ιαπωνική εταιρεία εκτός της Ασίας, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί φέτος. Θα συμμετάσχουν επίσης σε συνάντηση επιχειρηματιών Σλοβενίας-Ιαπωνίας.

Η Σλοβενία και η Ιαπωνία έχουν ενισχύσει την οικονομική συνεργασία τα τελευταία χρόνια, με το διμερές εμπόριο να υπερβαίνει τα 196 εκατομμύρια ευρώ το 2018. Η έκθεση EXPO 2025 στην Οσάκα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο αναμένεται να συμβάλουν περισσότερο στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε χθες στη Σόφια με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και συζήτησαν -μεταξύ άλλων- την ενίσχυση των επιχειρηματικών επαφών των δύο χωρών στους τομείς της τεχνολογίας πληροφορίας και επικοινωνίας, της μηχανουργίας, της παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτου και στις κατασκευές.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Σλοβενία, ο Τάρο Κόνο θα επισκεφθεί τη γειτονική Κροατία.
Ο.Κ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading