Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για την απόφασή του να επαναφέρει πλήρως τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, μετά την μονομερή απόσυρση από το πυρηνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του χθες, ο Νετανιάχου, χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση εναντίον του Ιράν, μιας χώρας που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό για το Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή.

«Ευχαριστώ πρόεδρε Τραμπ για αυτή την ιστορική πρωτοβουλία. Οι κυρώσεις έρχονται στ’ αλήθεια», ανέφερε με εμφανή ικανοποίηση ο Νετανιάχου σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Εδώ και χρόνια, απευθύνω εκκλήσεις προκειμένου οι κυρώσεις να επιβληθούν καθ’ ολοκληρία σε βάρος του δολοφονικού ιρανικού καθεστώτος που απειλεί τον κόσμο ολόκληρο», πρόσθεσε.

«Οι συνέπειες των αρχικών κυρώσεων (που επέβαλε η Ουάσιγκτον) έχουν ήδη γίνει αισθητές, το ριάλ (το ιρανικό νόμισμα) πέφτει, η ιρανική οικονομία πλήττεται και τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που εφαρμόζει εχθρική πολιτική έναντι του Ιράν αφότου ανέλαβε την εξουσία, επέβαλε τον Αύγουστο μια πρώτη σειρά οικονομικών κυρώσεων στην Τεχεράνη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία, που είχαν υπογράψει τη συμφωνία του 2015, η οποία θεωρείτο ότι θα απέτρεπε το ενδεχόμενο το Ιράν να επιδιώξει την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, εξέφρασαν λύπη για την απόφαση της Ουάσιγκτον να επαναφέρει τις κυρώσεις αυτές σε ισχύ.

Loading