Ο Ερντογάν ζητά από τη Ν. Ζηλανδία να επαναφέρει τη θανατική ποινή

Με σκοπό να τιμωρηθεί ο Μπρένταν Τάραντ, ο Αυστραλός μακελάρης που σκότωσε 49 ανθρώπους σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία την περασμένη εβδομάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας να επαναφέρει τη θανατική ποινή.

«Σκότωσε με αποτρόπαιο τρόπο 50 αδέρφια μας. Θα πληρώσεις. Αν δεν το κάνει η Νέα Ζηλανδία θα το κάνουμε εμείς, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας σε προεκλογική συγκέντρωση στα βόρεια της χώρας

Επιπλέον ο Ερντογάν συμπλήρωσε πως ήταν λάθος της χώρας του που κατήργησε τη θανατική ποινή πριν από 15 χρόνια και πως η Νέα Ζηλανδία πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετικές αλλαγές έτσι ώστε ο Τάραντ να πληρώσει με την εσχάτη των ποινών.

«Αν το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας δεν το κάνει θα συνεχίσω διαρκώς να τους το ζητώ. Πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει των αυτοδιοίκητων εκλογών στην Τουρκία ο Ερντογάν παρουσίασε βίντεο από το σκηνικό των φόνων καθώς επίσης και αποσπάσματα από το μανιφέστο του Τάραντ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Ν. Ζηλανδίας, Ουίνστον Πίτερες που τόνισε στον Τούρκο ομολόγό του ότι η προβολή το βίντεο μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για όσους Νεοζηλανδούς βρίσκονται στο εξωτερικό.

Loading