Ο Βούτσιτς καταδίκασε το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, που στοίχισε τη ζωή σε 49 άτομα και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, στην γενική κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, Πάτσι Ρίντι.

«Αυτή η τραγωδία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις και τη σκληρότητα της τρομοκρατίας. Στην πρόθεσή τους να επιβάλουν τον φόβο, οι τρομοκράτες δεν έχουν όρια και δεν σέβονται ανθρώπινες αξίες» επισημαίνει στο τηλεγράφημά του ο Αλ. Βούτσιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς σχολιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι, στα όπλα και στους γεμιστήρες του μακελάρη Μπρέντον Τάραντ, αναγράφονταν και ονόματα Σέρβων ηρώων, στην κυριλλική γραφή, τόνισε: «Αυτό το άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Σερβία και δεν ζητάμε από κανέναν να εκδικείται στον κόσμο, για τα θύματα των Σέρβων». Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στην Σερβία, στο βίντεο που ανάρτησε ο Μπρέντον Τάραντ στο διαδίκτυο, ακούγεται να παίζει, μέσα στο αυτοκίνητο του, σερβικό εθνικιστικό τραγούδι που εξυμνεί τον εγκληματία πολέμου Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, που εκπροσωπεί το σερβικό έθνος, απέρριψε, επίσης, κάθε ενδεχόμενο να είχε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας κάποια σχέση με τους Σέρβους της Βοσνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading