Ουκρανία: «Σηκωτό» πήραν τον πρώην Πρόεδρο της Γεωργίας (vd)

Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Μιχαΐλ Σαακασβίλι, ο ίδιος έπεσε θύμα «απαγωγής», στην Ουκρανία καθώς ένοπλοι άνδρες φορώντας ρούχα παραλλαγής εισέβαλλαν στο εστιατόριο όπου δειπνούσε και τον πήραν σηκωτό.

Την ευθύνη αυτού του περιστατικού για την «αρπαγή» του πρώην Προέδρου της Γεωργίας ανέλαβε η ουκρανική συνοριοφυλακή η οποία με βάση ανακοίνωση που εξέδωσε το άτομα αυτό βρισκόταν παράνομα επί ουκρανικού εδάφους. «Το πρόσωπο αυτό βρισκόταν παράνομα σε ουκρανικό έδαφος, για αυτό (…) απελάθηκε στη χώρα από την οποία ήρθε, παραβιάζοντας την ουκρανική νομοθεσία»

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Τύπου του Σαακασβίλι, Τετιάνα Μπαργκανόφσκαγια ανέφερε πως οι άνδρες αυτοί δεν επέδειξαν κάποιο έγγραφο ως όφειλαν. «Τον απήγαγαν άνδρες με στολές παραλλαγής από εστιατόριο κοντά στα γραφεία του κόμματός μας. Τον έβαλαν σε ένα λευκό βαν και έφυγαν.[…] Δεν έδειξαν κανένα έγγραφο».

Ο ίδιος αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερα εχθρικό κλίμα στο Κίεβο, καθώς τον κατηγορούν για εμπλοκή σε ρωσική συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Όπως είχε δηλώσει στον Guardian, η Ουκρανία «ικετεύει» αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να τον δεχθούν. Ο εκδιωχθέντας από την χώρα του Γεωργιανός πολιτικός, μετέβη στην Ουκρανία τον περασμένο Σεπτέμβριο παρόλο που του είχε αφαιρεθεί η ουκρανική υπηκοότητα.

Loading