Ν.Αφρική: Μολότοφ κατά ξένων οδηγών- Ένας σοβαρά τραυματισμένος

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην Νότια Αφρική, όταν διαδηλωτές έριξαν μολότοφ εναντίον τριών φορτηγών που έφεραν πινακίδες της γειτονικής Ζάμπιας. Μάλιστα ένας από τους οδηγούς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Ζάμπιας, επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία της Νότιας Αφρικής καλώντας την να πράξει περισσότερα για την προστασία των υπηκόων της, τονίζοντας παράλληλα πως γεγονότα σαν και αυτά μπορεί να πλήξουν σοβαρά το διεθνές εμπόριο.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στο γεγονός πως οι εταιρείες προσλαμβάνουν αλλοδαπούς για οδηγούς φορτηγών με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται το φάντασμα της ανεργίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον ορισμένες από τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους που θυμούνται εταιρείες φορτηγών που προσλαμβάνουν ξένους οδηγούς.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η Υπάτη Επιτροπή της Ζάμπια στην Πρετόρια, η οποία ανέφερε ότι «τρία φορτηγά καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιθέσεις με μολότοφ σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στην επαρχία του Λιμπόπο το βράδυ της Τετάρτης».

«Ένας οδηγός φορτηγού τραυματίστηκε ύστερα από επίθεση που δέχθηκε ενώ οδήγησε στο Γκρόμπλερσμπεργκ, ένα σημείο κοντά στα σύνορα με την Μποτσουάνα».

Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά επίθεση σε ξένα οχήματα μέσα σε δύο εβδομάδες. Την περασμένη εβδομάδα διαδηλωτές  έκαψαν περίπου 30 φορτηγά που έφεραν πινακίδες του εξωτερικού, σε απόσταση περίπου 800 χιλιομέτρων νότια του δρόμου διοδίων Ν3 της επαρχίας KwaZulu-Natal.

Loading