Διαδηλωτές έξω από το Κογκρέσο για να διαδηλώσουν κατά του Κάβανο

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν πριν από λίγη ώρα, μπροστά στις σκάλες του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του διορισμού του Μπρετ Κάβανο, στη θέση του επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι περίπου 2.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ήθελαν να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην επιλογή και τον διορισμό του Κάβανο, την ώρα που οι γερουσιαστές (22:30 ώρα Ελλάδας)  ετοιμάζονται να ψηφίσουν, για να επικυρώσουν τον διορισμό του συντηρητικού δικαστή.

Οι διαδηλωτές, που ήταν στην πλειοψηφία τους γυναίκες, κατήγγειλαν την επιλογή των γερουσιαστών υπέρ του Κάβανο, παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τα νεανικά του χρόνια, σε μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτική αναταραχή διάρκειας τριών εβδομάδων και που όξυνε για άλλη μια φορά την σύγκρουση ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς.

Η αστυνομία επενέβη και απομάκρυνε τους διαδηλωτές που είχαν περάσει τις μεταλλικές μπάρες.

Ορισμένες διαδηλώτριες φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Επέζησα και ψηφίζω». Μπροστά από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, διαδηλωτές φώναζαν «Καταψηφίστε τους», ενώ άλλοι μπροστά από το Κογκρέσο έλεγαν « Αυτές που επέζησαν ψηφίζουν. Ο Νοέμβριος έρχεται».

Loading