Μαυροβούνιο: Αύξηση στις τιμές των οικ. ακινήτων

Αύξηση 11,6% στις τιμές των οικιστικών ακινήτων καταγράφηκε το β’ τρίμηνο του 2019 στο Μαυροβούνιο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία του Μαυροβουνίου.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, διαμορφώθηκε στα 1.204 ευρώ το β’ τρίμηνο του 2019. Σε παραθαλάσσιες περιοχές, η τιμή ενός διαμερίσματος ανά τετραγωνικό μέτρο ήταν στα 1.368 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές κυμαινόταν από 667 μέχρι 880 ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η άνοδος των τιμών των οικιστικών ακινήτων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το Μαυροβούνιο αποτελεί έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό στην ευρύτερη περιοχή και, καθώς το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών αυξάνεται, ανάλογη πορεία ακολουθεί και η αγορά ακινήτων.

Στην ίδια ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας του Μαυροβουνίου επισημαίνεται, επίσης, ότι η αγορά ακινήτων εξακολουθεί να αποτελεί μία μορφή επένδυσης που προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με περισσότερα πλεονεκτήματα έναντι άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading