Μαίνεται η ενδοκυβερνητική κόντρα στο Βέλγιο για τη μετανάστευση

Με την ενδοκυβερνητική κόντρα των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων ασχολήθηκε εκτενώς με δημοσιεύματά του ο βελγικός Τύπος, καθώς το φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με το εθνικιστικό κόμμα των Φλαμανδών, για το εάν πρέπει να βγει ή όχι η χώρα από το σύμφωνο για τη μετανάστευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η εφημερίδα De Standaard στο πρωτοσέλιδο διατυπώνει την εκτίμηση ότι η διαφαινόμενη ρήξη των δύο πλευρών θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην πτώση της κυβέρνησης του Βελγίου.

Στο μάξιμουμ εκτιμά η εφημερίδα Le Soir στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο ότι βρίσκεται η ένταση στο εσωτερικό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού, με τους φιλελεύθερους (MR) να υψώνουν κι άλλο τους τόνους απέναντι στους Φλαμανδούς Εθνικιστές (N-VA), απευθύνοντάς τους σαφές μήνυμα ότι ο Πρωθυπουργός και μαζί με αυτόν το MR είναι αυτοί που καθορίζουν την κυβερνητική γραμμή. Για αδιέξοδο μεταξύ των δύο κομμάτων κάνει λόγο η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι ο Βέλγος Πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράσει ενώπιον του Κοινοβουλίου τη βούληση όλων των κομμάτων για την εξεύρεση μίας λύσης και την αποφυγή έτσι μίας πολιτικής κρίσης.

Loading