Μάασεν: «Δεν υπήρξε «μαζικό κυνήγι» μεταναστών στο Κέμνιτς

Την άποψη ότι κατά την διάρκεια των ακροδεξιών εκδηλώσεων στην πόλη του Κέμνιτς της Γερμανίας δεν υπήρξε «μαζικό κυνήγι» μεταναστών εξέφρασε ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, Χανς – Γκέοργκ Μάασεν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αντικρούσει την καγκελάριο Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα Bild ο Μάασεν υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι αυθεντικό το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει διαδηλωτές να επιτίθενται εναντίον ανθρώπων που μοιάζουν αλλοδαποί. Έχουμε καλούς λόγους να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες που είχαν στόχο να τραβήξουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τον φόνο στο Κέμνιτς».

Επίσης συμπλήρωσε πως «συμμερίζομαι τις αμφιβολίες σχετικά με τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης περί πογκρόμ από την ακροδεξιά στο Κέμνιτς», για να καταλήξει τονίζοντας πως «δεν διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες στην Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας, σύμφωνα με τις οποίες πραγματοποιήθηκε τέτοιους είδους μαζικό κυνήγι».

Τα λεγόμενα του Μάασεν προκάλεσαν πρωτίστως την αντίδραση των στελεχών του SPD, με τον Τόμας Όμπερμάιερ να σημειώνει ότι «ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας προκαλεί σύγχυση αυτή τη στιγμή».

Από τη πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι το «μίσος στο δρόμο δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου», ενώ ο επικεφαλής του κρατιδίου της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμερ σημείωσε ότι το Κέμνιτς παρουσιάστηκε με λάθος τρόπο κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: δεν υπήρξε συμμορία, δεν υπήρξε κυνήγι, δεν υπήρξαν πογκρόμ, εναντίον ανθρώπων που έμοιαζαν Γερμανοί» τόνισε συκεκριμένα ο Κρέτσμερ.

Loading