Κόρμπιν: Ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να υπηρετεί την βιομηχανία

Την πρόθεσή του να αλλάξει το μέχρι τώρα καθεστώς που επικρατούσε στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ανακοίνωσε ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν. Όπως υποστήριξε μέχρι τώρα οι πολιτικοί υπηρετούσαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, γεγονός που προτίθεται να αλλάξει ούτως ώστε να «υπηρετούν» οι τραπεζίτες την βιομηχανία.

Σε ομιλία του σε συνέδριο βιοτεχνών, ο Κόρμπιν ανανέωσε τη δέσμευσή του να «αναπρογραμματίσει» την οικονομία της Βρετανία, εφόσον κερδίσει την εξουσία στις εκλογές, ώστε να πάψει η ομηρία της οικονομίας της χώρας από πλευράς των τραπεζιτών.

Τι δήλωσε

«Για μια γενιά, αντί ο χρηματοπιστωτικός τομέας να υπηρετεί τη βιομηχανία, οι πολιτικοί υπηρέτησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Είδαμε που καταλήγει αυτό: η παραγωγική οικονομία, οι δημόσιες υπηρεσίες μας και οι ζωές των ανθρώπων καθίστανται όμηροι μικρού αριθμού τραπεζών που είναι πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν, και χρηματοπιστωτικών θεσμών καζίνο».

«Αυτό που λέω είναι φτάνει πια! Η επόμενη κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος θα είναι η πρώτη σε 40 χρόνια που θα στηρίξει την πραγματική οικονομία … Θα λάβουμε αποφάσεις και θα δράσουμε αποφασιστικά για να κάνουμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα υπηρέτη της βιομηχανίας, όχι τα αφεντικά όλων».

Έτσι ο σοσιαλιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε πως μια κυβέρνηση των Εργατικών θα προσέφερε στις επιχειρήσεις σαφήνεια σχετικά με το Brexit, επαναλαμβάνοντας τη ξεκάθαρη θέση του ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις οι εκλογές στην Μεγάλη Βρετανία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν νωρίτερα από το 2022.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading