Η Disney δημιούργησε το πρώτο drone που σχεδιάζει γκράφιτι (vd)

Η Disney, σε συνεργασία με ελβετικό ινστιτούτο, δημιούργησε ένα πολύ εντυπωσιακό, το πρώτο στο είδος του σε όλο τον κόσμο, drone, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοτεχνεί γκράφιτι μόνο του, εν πτήσει!

Το νέο drone που φέρει την ονομασία PaintCopter, δημιουργήθηκε από το ειδικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει η Disney, σε συνεργασία με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης.

Προς το παρόν, το drone δεν δημιουργεί λεπτομερειακά καλλιτεχνικά σχέδια, αλλά οι ερευνητές ελπίζουν ότι στο μέλλον θα καταφέρουν να το τελειοποιήσουν, ώστε να ζωγραφίζει με ταχύτητα και ακρίβεια.

Πως λειτουργεί

Το PainCopter χρησιμοποιεί κάμερες για να βλέπει τι κάνει και να ψεκάζει στα σημεία που πρέπει. Μπορεί μάλιστα να δουλεύει για αρκετή ώρα, καθώς ανεφοδιάζεται με χρώματα μέσω ενός σωλήνα που το συνδέει με το έδαφος.

Η αρχική ιδέα της Disney, σύμφωνα με το BBC, ήταν να αντικαταστήσει τις ανάγκες για τεράστιες και πανάκριβες σκαλωσιές, όταν χρειάζεται να βαφτούν μεγάλες και ψηλές επιφάνειες. Παρόλα αυτά, η εταιρεία προς το παρόν δεν φαίνεται διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει το PaintCopter στα θεματικά πάρκα που διαθέτει.

Loading