Η Αργεντινή επιστρέφει στην… αγκαλιά του ΔΝΤ

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στην… αγκαλιά του ΔΝΤ βρίσκεται η Αργεντινή, καθώς οι συνομιλίες των δυο πλευρών για την παροχή οικονομικής βοήθειας μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαίωσε πως «οι συνομιλίες εξελίσσονται καλά και έχουν προχωρήσει» κάνοντας λόγο για «μεγάλη πρόοδο» σε βαθμό τέτοιο που η διευθύνουσα επιτροπή αναμένεται να συγκληθεί σύντομα.

Ο Τζέρι Ρας αποκάλυψε μάλιστα ότι η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι θα συναντηθούν στο Κεμπέκ με την ευκαιρία της Συνόδου της G7.

«Μια συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί όσο δεν ανακοινώνεται»

Ερωτηθείς εάν η συμφωνία είναι σε τεχνικό επίπεδο έτοιμη, όμως αναμένεται το πολιτικό πράσινο φως, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Μια συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί όσο δεν ανακοινώνεται. Θα πρέπει επομένως να περιμένουμε την ολοκλήρωση των συζητήσεων», πρόσθεσε.

«Εργαζόμαστε για τις τελικές λεπτομέρειες» απαντούν οι Αργεντινοί

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Νικολάς Ντουχόβνε δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία χρηματοδότησης με το ΔΝΤ και αναμένονται νέα εντός των επόμενων ωρών. «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα γίνει σήμερα, αλλά μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ κοντά» είπε ο υπουργός σε δημοσιογράφους. «Εργαζόμαστε στις τελικές λεπτομέρειες και ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε τις επόμενες ώρες».

 

Loading