Η Άγκελα Μέρκελ σηκώνει αμέσως… μανίκια

Άμεσα θα ξεκινήσει δουλειά η νέα γερμανική κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από τις οποίες δοκιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση έπειτα από την πολιτική «παράλυση» μηνών στη Γερμανία.

«Περί τους έξι μήνες μετά τις εκλογές, οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να περιμένουν κάτι να γίνει επιτέλους», τόνισε η γερμανίδα Καγκελάριος, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας του SPD,  με την την οποία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αποδέχθηκε να συγκυβερνήσει με τις δύο χριστιανικές ενώσεις.

«Αναγκαία μία ισχυρή φωνή της Γερμανίας»

«Διαπιστώνουμε κάθε μέρα, ότι υπάρχει η ανάγκη για τη φωνή της Ευρώπης και ότι μία ισχυρή φωνή της Γερμανίας, στο πλευρό της Γαλλίας και των άλλων κρατών μελών, είναι αναγκαία», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, πριν από τη συνεδρίαση της ηγεσίας της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) στο Βερολίνο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων όπως το διεθνές εμπόριο, με φόντο την αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, την αύξηση της ισχύος της Κίνας, τον «πόλεμο και την ειρήνη» στη Συρία όπου η φωνή της Ευρώπης δεν ακούγεται», ενώ αναγνώρισε και τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης που αποσταθεροποίησε την Ευρωπαϊκή Ενωση και κράτη μέλη της.

Η Μέρκελ αναμένεται να ανακηρυχθεί επισήμως καγκελάριος για τέταρτη θητεία στις 14 Μαρτίου.

Loading