ΗΠΑ: «Φάρσα» οι εκλογές στη Βενεζουέλα – «Θα λάβουμε μέτρα»

Σε δηλώσεις σχετικά με την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στο προεδρικό θώκο στη Βενεζουέλα, προέβη ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς. Ο ίδιος χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως «φάρσα».

Ο Πενς χαρακτήρισε μάλιστα το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Βενεζουέλας ως «πλήγμα».

«Οι εκλογές στη Βενεζουέλα είναι μια φάρσα, ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, το παράνομο αποτέλεσμα είναι ένα πλήγμα στην υπερήφανη δημοκρατική παράδοση της Βενεζουέλας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραμείνουν άπραγες ενώ η Βενεζουέλα καταρρέει και η δυστυχία συνεχίζει να πλήττει τους γενναίους ανθρώπους».

Παράλληλα ανέφερε ότι «το καθεστώς Μαδούρο πρέπει να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα και να επιτρέψει στους πολίτες του να ακουστούν».

Μέτρα εναντίον του Καράκας ανακοίνωσε ο Πομπέο

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία προειδοποιεί την Βενεζουέλα, πως επρόκειτο να παρθούν «οικονομικά» και «διπλωματικά» μέτρα, κάνοντας λόγο για «νόθες» προεδρικές εκλογές.

«Όσο το καθεστώς Μαδούρο δεν θέτει τη Βενεζουέλα πίσω στο δρόμο προς τη δημοκρατία μέσω ελεύθερων, δίκαιων και διαφανών εκλογών, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει απομόνωση από τη διεθνή κοινότητα».

Loading