Ζάεφ – Πάλμερ: «Εξαιρετική η συνεργασία ΗΠΑ – Βόρειας Μακεδονίας»

Οι επιτυχημένες προεδρικές εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας θα οδηγήσουν τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα συμβάλουν στην επίτευξη ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Ε.Ε., δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Μάθιου Πάλμερ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΤΑΑ που πραγματοποιήθηκε στο Σαράγεβο.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, στη συνάντηση τονίστηκε η εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και των ΗΠΑ.

«Η δημοκρατία στη χώρα μας ωριμάζει»

«Οι δημοκρατικές εκλογές επιβεβαίωσαν ότι η δημοκρατία στη χώρα μας ωριμάζει. Δείξαμε ότι διαθέτουμε τις απαραίτητες ικανότητες για την αντιμετώπιση δύσκολων ζητημάτων και τώρα εστιάζουμε στο μέλλον της χώρας και στην οικονομική ανάπτυξη», είπε ο Ζάεφ.

Εν τω μεταξύ, ο Πάλμερ τόνισε τη σημασία του καθορισμού ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα στην περιοχή για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να επιλύσει το θέμα του ονόματος.

Loading