Ερντογάν: «Το Αφρίν θα έχει πέσει μέχρι το βράδυ»

Την ελπίδα του ότι το Αφρίν «θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ» εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως υποστήριξε ο ηγέτης της Τουρκίας σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα, οι στρατιωτικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας «θα συντρίψουν τους μαχητές στο βόρειο Ιράκ» και η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων. Αυτό θα είναι και το επιστέγασμα της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησαν οι Τούρκοι στις 20 Ιανουαρίου εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που ελέγχει την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία και η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών στο Ιράκ μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο.

“Τσεκάρουμε τις φωλιές των τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ σε κάθε ευκαιρία. Σύντομα θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες εκεί”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κατά την ομιλία του η οποία μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση.

Κλιμακώνονται οι τουρκικές επιδρομές

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπολύουν τακτικά επιδρομές κατά των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διατηρεί στρατόπεδα στα βουνά του βορείου Ιράκ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

«Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως το Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την κλιμάκωση των τουρκικών επιχειρήσεων και το γεγονός ότι τα τουρκικά στρατεύματα είναι πολύ κοντά στο να καταλάβουν εξ ολοκλήρου την πόλη.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την Τρίτη (13/3), πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη της Συρίας από την οποία επιδιώκουν να εκδιώξουν την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που την ελέγχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading