Ερντογάν σε μακελάρη: «Η Αγια-Σοφιά δεν θα γίνει ποτέ εκκλησία!»

Την έκρηξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε το μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας και όσα ανέφερε για την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά.

«Τι λέει αυτός ο τρομοκράτης για την Ινσταμπούλ; Την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη και λέει ότι θέλει να διώξει τους μιναρέδες και να μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε εκκλησία! Όσο υπάρχει αυτό το έθνος, αυτή η ψυχή, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε σε έντονο ύφος ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στην πόλη Γκαζιαντέπ.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για στοχοποίηση τόσο του ιδίου, όσο και της χώρας του, ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους.

Λίγο νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος ηγέτης είχε καταδικάσει την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, χαρακτηρίζοντάς την ως το «τελευταίο παράδειγμα της αύξησης του ρατσισμού και της Ισλαμοφοβίας».

Το παραλήρημα του μακελάρη

Το απόσπασμα από το μανιφέστο του μακελάρη που εξόργισε τον Ερντογάν ανέφερε τα εξής: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά στους Χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

Διαβάστε ακόμη: Στα όπλα του μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας έγραφε «TURKOFAGOS»! (pic)

Loading