Ερντογάν: «Παραμένει στρατηγικός στόχος της Τουρκίας η ένταξη στην ΕΕ»

Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας παραμένει η ένταξη της χώρας στην ΕΕ, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν αναχωρήσει για την κρίσιμη Σύνοδο Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βάρνα, της Βουλγαρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι σκοπεύει να ζητήσει από τους Ευρωπαίους να άρουν όλα τα εμπόδια για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και ισχυρίστηκε πως η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στην ενταξιακή διαδικασία.

Παράλληλα, ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε ότι θα συζητήσει το ζήτημα της αποτυχίας –σύμφωνα με την Άγκυρα- της ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της ως προς τους Σύρους πρόσφυγες.

Και το Ιράκ στο στόχαστρο του Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Τούρκος ηγέτης αποκάλυψε επίσης, ότι ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα με Ιρακινό αξιωματούχο, για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ.

Η Αγκυρα επιμένει ότι μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση στη συγκεκριμένη περιοχή και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» σε περίπτωση αποτυχίας της ιρακινής επιχείρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading